До новин

Україні списали 20% боргів, — Яресько

27 серпня, 2015
Борги
Україні списали 20% боргів, — Яресько

Україна домовилася з міжнародними кредиторами про списання 3,8 млрд доларів боргів, що складає 19,7% від загального обсягу в 19,3 млрд.

Про це перед позачерговим засіданням уряду сказала міністр фінансів Наталія Яресько, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Суму, яка залишилася, розтягли до 2019-го року.

Зазначимо, загальний борг України становив 19,3 мільярди доларів, тож тепер Україні залишилося сплатити 15,5 мільярдів доларів за чотири роки.

Агентство Bloomberg повідомляє, що угода між українським урядом та комітетом кредиторів щодо реструктуризації боргів буде підписана сьогодні, 27 серпня.

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував «хороші фінансові новини», через що о 12:00 27 серпня відбудеться позачергове засідання уряду. Після повідомлення глави Кабміну за ніч гривня суттєво зміцнила позиції.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше видання Financial Times із посиланням на анонімні джерела писало, що кредитори та Україна дійшли згоди щодо реструктуризації боргу останньої шляхом списання 20% від нього.

Коментарі
Додати коментар