До новин

Перебуваючий у стадіі банкрутства «Дніпроважпапірмаш» ріжуть на металобрухт, - профспілка

28 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
Перебуваючий у стадіі банкрутства «Дніпроважпапірмаш» ріжуть на металобрухт, - профспілка

Виробничі потужності ВАТ «Дніпропетровський завод важкого папіроробного машинобудування ім.Артема», щодо якого відкрите провадженя у справі про банкрутство, ріжуть на металобрухт.

Про це розповів керівник Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської профспілки «Свобода Праці» Ігор Токовенко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Дніпропетровську панораму».

Напередодні сторіччя підприємства деякі «зовнішні сили», як сказав Токовенко, хочуть знищити завод.

Він зазначає, що схема знищення підприємства проста: зробити банкрутом, потужності розпродати, або ще простіше, все порізати на металобрухт.

«Ще до банкрутства підприємства ці люди, через виконавче виробництво, фактично, намагалися вкрасти у підприємства цінне обладнання – майже 100 верстатів. Через господарські суди вдалося зберегти більшу частину цього обладнання, але, на жаль, 23 верстата були вкрадені за участю посадових осіб Мін'юсту, виконавчої служби. Зараз, незважаючи на те, що рішення, за яким ці верстати переходять спекулянту, скасовано, ці верстати зникли і, швидше за все, пущені на металобрухт. Це удар по промисловому потенціалу України. Коли мова буде йти про відновлення виробничих потужностей країни, ці верстати повинні будуть використовуватися для їх створення. Це все загрожує тим, що замість власного виробництва, ми втридорога будемо закуповувати обладнання у інших підприємств за кордоном», - обурюється Токовенко.

Зараз завод працює з представниками шахт Донецької та Луганської областей, з якими вже вдалося укласти договори на випуск гірничо-шахтної продукції. За останні 4 місяці підприємство змогло в 3-4 рази підвищити випуск товарної продукції. Це дозволяє тепер щомісяця погашати та заборгованість і поточні платежі заводу.

Нагадаємо, справу про банкрутство «Дніпроважпапірмашу» було порушено 16 грудня 2014 року за позовом «ДТЕК Дніпрообленерго» через те, що завод заборгував за електрику більше 5 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, бойовики ДНР розбирають Горлівський машзавод на металобрухт.

Коментарі
Додати коментар