До новин

Збиток "Центренерго" за три квартали склав 156 мільйонів

26 жовтня, 2021
Збитки
Збиток "Центренерго" за три квартали склав 156 мільйонів

За даними "Центренерго", в ІІІ кварталі воно отримало прибуток майже 436 млн грн, таким чином компанія вийшла на 156 млн грн зитку за підсумками січня-вересня.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Бізнес Цензор.

Таким чином, збиток держкомпанії за січень-вересень склав 156 млн грн (за цей же період минулого року - 163,1 млн грн).

Нагадаємо, "Центренерго" за підсумками першого півріччя звітувало про збиток 591,2 млн грн (за цей же період минулого року - 493,1 млн грн).

При цьому збиток держкомпанії за І квартал був 794,7 млн грн, а прибуток за ІІ квартал - 203,5 млн грн.

"Центренерго" за підсумками 2020 року звітувало про прибуток 61,15 млн грн (за 2019 рік був збиток 1,98 млрд грн).

Міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Міненерго звернулося до держбанків з проханням надати кредит "Центренерго" для закупівлі вугілля для проходження опалювального сезону (на суму 1 млрд грн). При цьому міністр констатував, що сьогодні "Центренерго" не має фінансової можливості забезпечити достатній запас вугілля для стабільного проходження опалювального сезону за свій рахунок. Згодом Галущенко визнав, що банки відмовилися кредитувати "Центренерго".

Нещодавно радник прем'єр-міністра Юрій Бойко інформував, що "Центренерго" акумульовало понад 1,5 млрд грн для закупівлі вугілля, в першу чергу, завдяки переуступці держкомпаній "Енергоатом" і "Укргідроенерго" черги за платежем з балансуючого ринку (близько 700 млн грн), а також передоплаті "Нафтогазу" придбаної у генкомпанії електроенергії на перший квартал 2022 року (близько 400 млн грн). Крім цього, за його словами, "Центренерго" використовує більш адекватну торговельну стратегію, і таким чином "напрацювало певну суму грошей".

Коментарі
Додати коментар