До новин

Шахраї вивели з Аграрного фонду до збанкрутілого Брокбізнесбанку 2 млрд грн

18 лютого, 2015
Резонансні справи
Шахраї вивели з Аграрного фонду до збанкрутілого Брокбізнесбанку 2 млрд грн

Попереднє керівництво ПАТ "Аграрний фонд" вивело 2 млрд гривень з уставного фонду підприємства і розмістило їх на депозитних рахунках Брокбізнесбанку, який згодом був визнаний неплатоспроможним і зараз знаходиться в процесі ліквідації.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Внутрішня перевірка діяльності ПАТ "Аграрний фонд" виявила, що попереднє керівництво фонду використало не за призначенням 2 млрд грн, які належали до уставного фонду підприємства, що є кримінальним порушенням і зловживанням службовим становищем", - заявив в.о. голови Аграрного фонду Андрій Радченко.

За його словами, ПАТ "Аграрний Фонд" був створений у 2013 році. Уставний фонд підприємства складав 5 млрд гривень. Наприкінці лютого – початку березня 2014 року 2 млрд з цих грошей попередні керівники підприємства розмістили в Брокбізнесбанку.

"Це відверте шахрайство. Адже за декілька тижнів потому в «Брокбізнесбанк» була введена тимчасова адміністрація, і наразі установа перебуває у процесі ліквідації», - зазначив Радченко.

Він розповів, що ці депозити були оформлені уповноваженими особами ПАТ «Аграрний фонд» за 32 договорами, щоб обійти норму закону, яка передбачає право розпоряджатися таким обсягом коштів лише загальними зборами акціонерів, тобто державою в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України або Кабінету міністрів.

В Мінагрополітики нагадують, що у цей період Аграрний фонд очолював Олександр Кірюк, а його першим заступником був Ігор Виходець.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Універсальна товарно-сировинна біржа за замовленням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 10 лютого провела аукціон з продажу майна ПАТ "Брокбізнесбанк", що знаходиться в стадії ліквідації.

Джерело фото: erve.ua

Коментарі
Додати коментар