До новин

Нацбанк ліквідує ще два проблемних банка

02 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Нацбанк ліквідує ще два проблемних банка

Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Український професійний банк" (далі – ПАТ "УПБ") та ПАТ"Банк Національний кредит".

 Про це йдеться в постановах Правління Національного банку України № 562 та № 563, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Обидва банки не змогли виконати План фінансового оздоровлення, який відповідно до законодавства надається банками, віднесеним до категорії проблемних.

"Після віднесення ПАТ "УПБ" та ПАТ "Банк Національний кредит" до категорії проблемних продовжувалося погіршення їх фінансового стану, наслідком чого стало невиконання банками своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами цих банків. Зокрема банк "Національний кредит" був не в змозі провести розрахункові операції клієнтів майже на 50 млн. грн. та не привів свою діяльність у відповідність із вимогами законодавства", - заявила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Нагадаємо, ПАТ "УПБ" було віднесено до неплатоспроможних 28 травня 2015 року, ПАТ "Банк Національний кредит" – 05 червня 2015 року.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку ліквідувати ПАТ "УПБ" та ПАТ "Банк Національний кредит" з огляду на затверджений планом врегулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможних банків з ринку.

 

Коментарі
Додати коментар