До новин

Ощадбанк продає права вимоги за непрацюючими кредитами на 5 мільярдів

28 жовтня, 2021
Продаж
Ощадбанк продає права вимоги за непрацюючими кредитами на 5 мільярдів

Ощадбанк виставив на продаж непрацюючі кредити на 5 млрд гривень

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на дані Мін'юсту про торги ДП "СЕТАМ".

У забезпечення за цими позиками - у т.ч. птахофабрики, елеватор, обладнання складу для довготривалого зберігання яєць, завод промислового обладнання, завод по кондиціюванню гібридного насіння кукурудзи, виробничо-складські приміщення, земельні ділянки, друкарня, приміщення дитячого садку, адмінбудівля тощо.

Лоти будуть продаватися на класичному англійському аукціоні (на підвищення ціни).

Як випливає з даних СЕТАМ, одним з боржників є "Райз-Максимко". На 30.09.2021 Ощадбанк оцінював заборгованість відповідної групи позичальників перед ним на 4,35 млрд грн (відповідає стартовій ціні лоту).

«Ощадбанк — це вже другий банк, який скористався технічними можливостями нашого аукціону для продажу NPL-кейсів. Враховуючи різноманітність активів, які в забезпеченні лотів, чекаємо на зацікавленість з боку користувачів OpenMarket та великих інвестиційних компаній. Загально для Ощадбанку ми вже реалізували активів на 753 млн грн в рамках добровільної реалізації, тому таке продовження співпраці у вигляді продажу проблемних кредитів є закономірним і принесе свої результати. Розраховуємо на плідну співпрацю по цьому напрямку», — наголосив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Олександр Мамро.

Коментарі
Додати коментар