До новин

Україна отримала від німецького банку €200 млн кредиту для ФГВ

04 вересня, 2015
Борги
Україна отримала від німецького банку €200 млн кредиту для ФГВ

Міністр фінансів України Наталія Яресько та член управлінського комітету німецького державного банку KfW Роланд Зіллер 3 вересня підписали угоду про надання Україні 200 млн євро кредиту.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

«Даний кредит буде гарантовано урядом Німеччини. Кошти підуть на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який відповідає за повернення громадянам депозитів із збанкрутілих банків та виведення таких установ із ринку», - йдеться у повідомленні.

Міністр фінансів Наталія Яресько подякувала KfW та уряду Німеччини за їхню підтримку.

«Дана угода надасть можливість мільйонам простих громадян отримати свої депозити з проблемних банків в рамках гарантованої державою суми, а також сприятиме відновленню банківської системи нашої держави», - зазначила вона під час підписання.

Зазначимо, що KfW - німецький державний банк, що був заснований у 1948 році та на сьогоднішній день є одним із провідних банків розвитку світу.

За період з 2002 по 2014 рік Україна отримала від KfW близько 270 млн євро (193 млн євро коштів з федерального бюджету та близько 76 млн євро власних коштів KfW) на проекти з розвитку фінансової системи, забезпечення електроенергією, комунального водозабезпечення та водовідведення, соціальної інфраструктури в громадах, а також захисту навколишнього середовища.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів має намір залучити до 200 млн євро з погашенням основної суми через 5-15 років і процентною ставкою до 4,5% річних.

Коментарі
Додати коментар