До новин

«Укрбурштин» банкрутують ті, кому вигідний незаконний видобуток бурштину, - Мінекології

04 вересня, 2015
Банкрутство підприємств
«Укрбурштин» банкрутують ті, кому вигідний незаконний видобуток бурштину, - Мінекології

За компаніями, які банкрутують «Укрбурштин», стоять ті ж люди, які «дахують» незаконний видобуток бурштину в Україні.

Про це заявила заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «РБК-Україна».

За словами Коломієць, дані особи зацікавлені в тому, щоб збанкрутити держпідприємство, у якого велика кількість ліцензій.

Як додала заступник глави Мінекології, в «Українських поліметалів» зараз дуже адекватне керівництво - з бізнесу. «Вони розібралися і зрозуміли, що для «УкрБурштину» борг у розмірі 7 млн ​​грн - це не борг, і почали витягувати компанію із процедури банкрутства», - сказала Коломієць.

Це, з її слів, не сподобалося тим, хто планував збанкрутувати компанію і вигадав передати борги на офшорку. «Але питання про переуступлення прав вимог суд взагалі не розглядав. Засідання суду перенесено на 7 жовтня. І, очевидно, там теж розглядатися це питання не буде», - зазначила заступник міністра.

За словами Коломієць, зараз ситуація навколо «УкрБурштину» зависла. «Але, наскільки мені відомо, у ДАК «Українські поліметали» досить сильна правова позиція, і є підстави вважати, що вони виведуть «УкрБурштин» зі стану банкрутства», - додала вона.

При цьому Коломієць зізналася, що чула дуже багато різних теорій щодо того, хто «дахує» незаконний видобуток. «Високі міліцейські чини - лише одна з них. Але, думаю, ні в кого немає фактичних доказів», - уточнила заступник глави Мінекології.

«Ми регулярно отримуємо від МВС листи про те, що проведена робота з припинення незаконного видобутку бурштину, про факти затримання, відкриття кримінальних проваджень, передачу справ до суду. Але це поодинокі випадки, порівняно з тим, що там відбувається», - констатувала Коломієць.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що держкомпанію «Укрбурштин» хочуть збанкрутити та передати офшорній компанії через борг у 300 тис. доларів.

Коментарі
Додати коментар