До новин

В Кабміні придумали, як врятують від банкрутства крафтові пивоварні (інфографіка)

04 вересня, 2015
Банкрутство підприємств
В Кабміні придумали, як врятують від банкрутства крафтові пивоварні (інфографіка)

Мінекономрозвитку розробило зміни, які повинні зробити безкоштовним ліцензування невеликих крафтових пивоварень, які нещодавно обклали ліцензією в 500 тис. гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Еспресо.TV».

«Для тих, хто не в темі - прирівнювання пива до міцного алкоголю призвело до необхідності пивоварам і дистриб'юторам пива отримувати оптову ліцензію на торгівлю алкоголем. Її вартість - 500 000 грн., що абсолютно нематеріальне для великих гравців, але загороджувально для пивоварень-ресторанів і дрібних гравців», - нагадує заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов у Facebook.

Тепер, за словами Нефьодова, була вироблена модель, яка робить її безкоштовною для гравців, які мають оборот менше 15 млн грн. і кількість співробітників менше 50.

«За даними «Укрпива», сюди потрапляють всі невеликі гравці, вище - вже пивзаводи. Підтвердженням цього буде служити звичайна фінансова звітність, ніяких додаткових документів готувати не потрібно», - уточнює він.

Відповідні зміни вже подали у вигляді правок в законопроект 2971а, який зараз готується до другого читання у податковому комітеті.

«Це тимчасове рішення, надалі ми взагалі хочемо скасувати ліцензування і т.д., але для цього готуємо окремий законопроект, правками тут не обмежишся», - додав Нефьодов.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні було введено обов'язкове ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі 500 тис. грн на рік.

Це ліцензування вбивало бізнес невеликих крафтових пивоварень. Тому пізніше в Мінекономрозвитку повідомили, що готують документу, який виправить цю ситуацію.

Коментарі
Додати коментар