До новин

НБУ ініціює покарання аудиторів, що працювали з банками-банкрутами

07 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ ініціює покарання аудиторів, що працювали з банками-банкрутами

Національний банк планує поставити перед Аудиторською палатою України питання про виведення з ринку аудиторських компаній, які давали позитивні висновки стосовно неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю заступника міністра фінансів Олени Макєєвої та заступника голови НБУ Владислава Рашкована виданню «ЛIГАБiзнесIнформ».

«У першій половині вересня планується засідання комітету НБУ, який займається аудиторськими компаніями, після якого ми направимо запит в АПУ (Аудиторську палату України). Зараз потрібно розробити методику, що буде робити Аудиторська палата, що буде робити НБУ», - розповів Рашкован.

Він запевнив, що в результаті цих дій компанії, які давали позитивні висновки стосовно неплатоспроможних банків, випадуть зі списку дозволених.

Макєєва, у свою чергу, розповіла, що Аудиторська палата – це регулятор, який наділений широкими повноваженнями: допускає аудиторів на ринок, проводить їх сертифікацію, веде реєстр аудиторів, проводить перевірки їх якості та застосовує до аудиторських компаній дисциплінарні покарання.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кількість українських банків з початку цього року скоротилася на 37 одиниць і станом на 1 серпня склала 126 банків, які мають ліцензію (з цього числа 1 банк має ліцензію санаційного банку).

Коментарі
Додати коментар