До новин

Порушено справу про банкрутство Феодосійського мехзаводу

07 вересня, 2015
Банкрутство підприємств
Порушено справу про банкрутство Феодосійського мехзаводу

Господарський суд міста Києва 2 вересня 2015 року порушив провадження у справі про банкрутство ПАТ «Феодосійський механічний завод» через півмільйонний борг перед ТОВ «Укркомерцгруп».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду у справі №910/21939/15.

Справу порушено за заявою ТОВ «Укркомерцгруп», що надало суду документи про наявність заборгованості мехзаводу в сумі 498,8 тис. гривень.

Згідно матеріалів справи, 18 листопада 2014 року до столичного госпсуду надійшла позовна заява від «Укркомерцгруп», в якій викладені позовні вимоги про стягнення з Феодосійського механічного заводу заборгованості за договором купівлі-продажу цінних паперів № БВ/12/47 від 19 грудня 2012 року в сумі 498 784,50 гривень, з яких основного боргу – 450 тис. гривень, пені – 41,31 тис. гривень та індексу інфляції - 7,474 тис. гривень.

Пізніше, 20 січня 2015 року, до київського госпсуду надійшов зустрічний позов від ПАТ «Феодосійський механічний завод» до ТОВ «Укркомерцгруп» про визнання недійсним вказаного договору купівлі-продажу цінних паперів.

Зустрічні позовні вимоги заводу були обґрунтовані тим, що договір купівлі-продажу цінних паперів від імені товариства підписано виконуючим обов'язків директора Юрієм Гаврилюком без необхідного обсягу повноважень.

21 березня 2015 року суд зустрічні вимоги мехзаводу визнав та відмовив «Укркомерцгруп» у стягненні боргу, але ТОВ «Укркомерцгруп» дане рішення оскаржило в апеляційному суді.

Розпорядником майна боржника суд призначив Сіражутіна Рамазанова.

Заявлення грошових вимог кредиторів до боржника можливе протягом 30 днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

На сайті ВГСУ оголошення про порушення справи про банкрутство Феодосійського мехзаводу було розміщено 3 вересня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, порушено справу про банкрутство судноплавно-буксирної компанії «МОРВЕСТ».

Коментарі
Додати коментар