До новин

Російські держбанки не звертались до регулятора стосовно виходу з ринку – Шевченко

16 грудня, 2021
Фінансовий ринок
Російські держбанки не звертались до регулятора стосовно виходу з ринку – Шевченко

Національний банк не отримував звернень від російських держбанків стосовно їх рішень залишити ринок.

Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів голова НБУ Кирило Шевченко, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"У листопаді була заява Сбербанку Росії про те, що вони планують іти з ринку. Поки що конкретних кроків після заяви ми не бачили. Якщо банк хоче піти з ринку, є процедура здачі банківської ліцензії. Ні від Сбербанку, ні від Промінвесту (Промінвестбанк або ПІБ – ред.) звернення в Національний банк не надходило. Продаж будь-якого з цих банків неможливий через санкції, накладені проти них РНБО, та міжнародні санкції проти Сбербанку Росії та ВЕБ РФ. Останній як ви знаєте, є акціонером ПІБу. Навіть, якщо на ці банки в Україні знайдеться покупець, акціонери не зможуть отримати за них гроші", - розповів Шевченко.

Нагадаємо, в українському Сбербанку, який є «дочкою» Сбербанку Росії, розглядатимуть питання відмови від банківської ліцензії та припинення діяльності в Україні. Згідно з повідомленнями у ЗМІ, йдеться про припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи, а також про затвердження плану згортання банківської діяльності в Україні.

Коментарі
Додати коментар