До новин

Миколаївську «Фармацію» можуть визнати банкрутом

07 вересня, 2015
Борги
Миколаївську «Фармацію» можуть визнати банкрутом

Миколаївське обласне комунальне підприємство «Фармація» має близько 6 млн гривень боргу та, за умови пред'явлення кредиторами вимог про погашення, може опинитися на межі банкрутства.

Про це стало відомо 2 вересня, на звітній нараді керівників комунальних підприємств області, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Podrobnosti.mk.ua.

За даними звіту директора КП «Фармація» Євгенії Редькиної стало очевидно, що, всупереч здоровому глузду, мережа із 100 аптек і аптечних пунктів виявилася збитковою.

Керівниця обґрунтувала подібний стан справ великим «соціальним» тягарем, який виконує КП: обслуговування транспорту обласної ради, приготування лікарських препаратів за рецептами (аптека №110) і низька купівельна спроможність людей у сільській місцевості.

«У нинішній ситуації потрібно адаптуватися і зберегти мережу», - прокоментувала ситуацію Редькіна.

Тим не менш, на сьогодні сума кредиторської заборгованості підприємства становить 5,8 млн гривень. Такий стан справ, на думку заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, є небезпечним, оскільки існує ризик банкрутства КП «Фармація».

Стосовно цього головний бухгалтер підприємства запевнила, що загальна собівартість наявних в їх аптеках медпрепаратів становить більше 10 млн гривень.

«Продавши половину товару, ми можемо погасити всю заборгованість, - заявила бухгалтер «Фармації».

Очевидно, що в разі втрати половини основних фондів підприємство не зможе працювати і збитки від його діяльності лише збільшаться.

Коментарі
Додати коментар