До новин

Інформацію про реальних власників ще не подали понад 200 тис. підприємств

07 вересня, 2015
Законодавство
Інформацію про реальних власників ще не подали понад 200 тис. підприємств

215 тисяч українських компаній все ще не подали до реєстраційних служб інформацію про кінцевих бенефіціаріарних власників, не зважаючи на те, що термін прийому документів спливає 25 вересня.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства юстиції України.

«Якщо представники бізнесу не активізуються та знову відкладуть подачу відповідних даних ближче до кінця граничного терміну 25 вересня, це може призвести до ажіотажу та черг в органах реєстрації», - застерігають у Мін’юсті.

Заступник міністра юстиції Оксана Іванченко нагадала, що у травні цього року в реєстраційних службах склалася досить напружена ситуація. Представники бізнесу в останній момент згадали про необхідність подати Форму 4 з даними про реальних власників компаній. Це призвело до черг та незадоволення з боку відвідувачів реєстраційних служб.

«Разом з парламентаріями нам вдалося 21 травня схвалити зміни до закону, якими було відтерміновано строк подання відомостей на 4 місяці та спрощено процес подачі цих даних», - зауважила Іванченко.

Зокрема, за її словами, не потрібно подавати дані релігійним організаціям, державним та комунальним підприємствам, політичним партіям, творчим спілкам, торгово-промисловим палатам та низці інших організацій.

Так само подавати інформацію про кінцевих бенефіціарів не потрібно тим юридичним особам, власниками яких є виключно фізичні особи у тому випадку, коли саме ці фізичні особи є бенефіціарами даної компанії.

За словами директора департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції Сергія Бенедисюка, інформацію про реальних власників вже подало більше 1 млн підприємств.

Коментарі
Додати коментар