До новин

Продаж активів проблемних банків йде «відверто погано», - ФГВФО

08 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Продаж активів проблемних банків йде «відверто погано», - ФГВФО

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб дуже складно продавати активи банків, що ліквідуються, через брак покупців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю директора-розпорядника Фонду Костянтина Ворушиліна виданню «Дзеркало тижня».

За його словами, з огляду на таку ситуацію за абсолютно всіма активами, які реалізує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, стартова ціна буде нижчою за ринкову.

«Просто ситуація на ринку складна - ось вам і головна причина», - пояснює Ворушилін.

Він повідомив, що з усіх банків, які знаходяться в ФГВФО, на сьогоднішній день зібрали на продажу активів тільки 955 млн. Ворушилін зізнався, що на сьогоднішній день він спілкується з багатьма спекулянтами, «яких раніше не пустив би навіть на поріг».

«Але нині я радий будь-якому знайомству, так би мовити. Кажу їм: «Хлопці, приходьте, купіть, потім продасте дорожче!». Це бізнес. Я не зацікавлений, щоб власник, який крав, але залишився безкарним, у нас щось купив. Але я зацікавлений, аби хоч хтось купив. І великих вкладників я переконую, розповідаю про недооцінені активи, пропоную купити будівлі, права вимоги з хорошими заставами», - розповів глава ФГВФО.

За його оцінками, економіка України зараз вже на дні, так що ці активи оцінюються в рази дешевше, ніж вони коштували раніше, ніж вони будуть коштувати через п'ять років.

За словами Ворушиліна, потенційні покупці з'явилися, але вони поки тільки придивляються, прислухаються.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на позаминулому тижні сума реалізації активів 10 неплатоспроможних банків становила трохи більше 2,22 млн грн, хоча планувалося продати не менш як на мільярд.

Коментарі
Додати коментар