До новин

В Росії за минулий рік на 20% зросла кількість збанкрутілих компаній

19 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
В Росії за минулий рік на 20% зросла кількість збанкрутілих компаній

Кількість збанкрутілих російських компаній за підсумками 2014 року зросла порівняно з попереднім роком майже на 20% - до 14,5 тис.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Інтерфакс".

За даними Єдиного федерального реєстру відомостей про банкрутство РФ, у січні поточного року на ресурсі було опубліковано 917 повідомлень про прийняття рішень про визнання боржників банкрутами, що на 17% більше рівня за той же період попереднього року, в грудні 2014 року - 1585 (зростання на 28%). Грудень став рекордним місяцем за кількістю банкрутств за весь час роботи реєстру.

За словами експертів, збільшення числа банкрутств пов'язано як із ситуацією в економіці, так і зі змінами в законодавстві.

Також продовжує спостерігатися поступове погіршення фінансового стану російського корпоративного сектора, свідчать дані Росстата. Сальдований доподатковий прибуток великих і середніх підприємств і організацій РФ в січні-листопаді 2014 року впав на 14,9% порівняно з відповідним періодом 2013 року. При цьому в окремі місяці цей показник падав у рази, випливає з даних Росстату.

Нагадаємо, у зв'язку зі складною ситуацією на фінансовому ринку РФ депутати Держдуми вирішили прискорити вступ у силу закону про банкрутство фізичних осіб. Згідно з прийнятими поправками, росіяни зможуть оголосити себе банкрутами вже з 1 липня 2015 року. Раніше передбачалося, що закон вступить в силу тільки в 2016 році.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", у Агентства зі страхування вкладів РФ недостатньо грошей, аби здійснити виплати вкладникам принаймні одного великого банку, якщо він збанкротує.

Джерело фото: wikimedia.org

Коментарі
Додати коментар