До новин

ФГВ потребує ще 20 млрд грн на виплати вкладникам

08 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ потребує ще 20 млрд грн на виплати вкладникам

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб потрібно ще 20 млрд грн на забезпечення виплат вкладникам неплатоспроможних банків.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради з фінансової стабільності, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У мене була зустріч з Фондом гарантування вкладів два тижні тому. Зараз Фонд звертається з тим, щоб уряд виділив 20 млн гривень на виплату вкладникам банків, які були ліквідовані, банків, які збанкрутували», - сказав Арсеній Яценюк.

За словами глави уряду, необхідно запровадити прозору систему управління роботою ФГВФО та налагодити оперативний повернення людям їх вкладів збанкрутілих банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр фінансів України Наталя Яресько та член управлінського комітету німецького державного банку KfW Роланд Зіллер 3 вересня, підписали угоду про надання Україні 200 млн євро кредиту під гарантії уряду Німеччини. Кредитні кошти підуть на підтримку ФГВФО. Кредит надається на 15 років з процентною ставкою нижче 2,6% річних.

Коментарі
Додати коментар