До новин

Суд дозволив Промінвестбанку продати ще низку активів

06 січня, 2022
Продаж
Суд дозволив Промінвестбанку продати ще низку активів

28 грудня Госпсуд Києва задовольнив заяву Промінвестбанку та скасував заборону на продаж банком низки активів.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Йдеться про такі активи:

- право кредитної вимоги до ПрАТ "АВК" (м. Маріуполь); Дочірнього підприємства "Ілліч-Агро Донбас" ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат" імені Ілліча"; ПП "Евро-Вет";

- низка об`єктів нерухомості в різних регіонах України (йдеться в т.ч. про будівлю центрального офісу Промінвестбанку в центрі Києва).

Згадана заборона була введена ухвалою цього суду від 04.02.2021 на вимогу ТОВ “Крим Дівелопмент” (одна з "приватівських" структур, яка на підставі рішення Арбітражного суду Гааги стягує компенсацію з РФ за відібрану в Криму нерухомість): тоді було накладено арешт на 99,77% акцій Промінвестбанку, а також на все рухоме й нерухоме майно банку, його майнові права, цінні папери та кошти на рахунках в інших банках (у т.ч. на коррахунку в НБУ) в межах суми 169,8 млн дол, яка стягується у виконавчому провадженні №59036926.

Додамо, що 16.08.2021 Окружний адмінсуд м. Києва задовольнив клопотання Промінвестбанку та в рамках справи №640/16910/21 скасував заборону на продаж прав кредитної вимоги банку до низки позичальників (у т.ч. ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Велта" і ТОВ "Звездапарк", ПрАТ "Запоріжтрансформатор" і ТОВ "Енерджі Сервіс", ТОВ "Вітряний парк "Новоазовський" тощо).

НБУ в грудні прийняв рішення про відсторонення від посад глави правління Промінвестбанку та глави наглядової ради цієї фінустанови.

Коментарі
Додати коментар