До новин

В НБУ шукають способів врятувати репутацію екс-керівників збанкрутілих банків

09 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
В НБУ шукають способів врятувати репутацію екс-керівників збанкрутілих банків

Директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко розповів, що до НБУ буде направлено клопотання про відновлення зіпсованої репутації банкірів, за яких готове поручитися банківське співтовариство.

Про це Антоненко написав на своїй сторінці Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У червні місяці Нацбанк прийняв жорсткі правила оцінки ділової репутації банкірів. Особи, які працювали на керівній посаді досить тривалий час напередодні банкрутства банку, не можуть прийти на керівну посаду в інший банк протягом трьох або десяти років», - нагадав він.

Антоненко зазначив, що працівники НБУ обговорили з представниками банківських асоціацій проект Концепції відновлення репутації тих банкірів, що на думку банківського співтовариства, постраждали незаслужено.

«Основні питання для подальшого публічного обговорення: механізми встановлення думки «банківського співтовариства» і формальні критерії для формування співтовариством думки», - написав Антоненко.

Він також додав, що банкіри проведуть конференцію фінустанов, на якій буде обрано представницький орган, до якого входитимуть голови правління та голови наглядових рад банків.

Антоненко заявив, що саме цей орган і буде подавати клопотання до Нацбанку про відновлення зіпсованої репутації банкірів, за яких банківське співтовариство готове поручитися.

«Фінальне рішення в будь-якому випадку залишається за Нацбанком. Наглядовий комітет може відхилити клопотання, пояснивши мотиви прийнятого рішення», - сказав Антоненко.

Крім цього він нагадав, що НБУ вирішив не поширювати процедуру відновлення репутації на власників збанкрутілих банків. «У цьому питанні ми мислимо однаково з МВФ», - резюмував Антонюк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, керівники збанкрутілих банків бояться повертатися на високі посади.

Коментарі
Додати коментар