До новин

НБУ підготував для схвалення ВРУ ряд законопроектів (інфографіка)

09 вересня, 2015
Законодавство
НБУ підготував для схвалення ВРУ ряд законопроектів (інфографіка)

Національний банк України очікує від українського парламенту швидкого схвалення низки законопроектів, які регулятор підготував у межах другого етапу реформування банківського сектору (так зване «перезавантаження»).

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

У прес-службі зазначили що метою законопроектів є відновлення довіри до фінансового ринку України, посилення захисту прав та інтересів кредиторів і споживачів фінансових послуг, розвиток фінансових інструментів та інфраструктури фінансового ринку.

НБУ підготував інфографіку по вказаними системно-важливими законопроектами, які вже внесені або готуються до внесення на розгляд Верховної Ради.

Серед них законопроекти, якими скорочується кількість регуляторних та контролюючих органів на ринках небанківських фінансових послуг; забезпечується мінімізація негативного впливу складної економічної ситуації на діяльність банківської системи; створюються умови для забезпечення захисту законних прав кредиторів, а також мінімізуються ризики банків за кредитними операціями за рахунок створення Кредитного реєстру; вирішуються проблемні для банків питання, пов'язані з оподаткуванням непрацюючих активів банків.

Коментарі
Додати коментар