До новин

«АвтоКрАЗ», що в процедурі банкрутства, поставив це одну партію вантажівок армії

31 січня, 2022
Банкрутство підприємств
«АвтоКрАЗ», що в процедурі банкрутства, поставив це одну партію вантажівок армії

Єдиний виробник вантажівок в Україні ПрАТ «АвтоКрАЗ» цьогоріч відновив випуск вантажівок для потреб Міністерства оборони України. Днями на виконання контракту передана партія безкапотних тягачів КрАЗ-6510ТЕ, з колісною формулою 6х6, призначених для роботи у складі автопоїзду.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на AUTO-Consulting.

На вимогу замовника, нові КрАЗи укомплектовані лебідками з тяговим зусиллям 15 т для завантаження пошкодженої важкої техніки на напівпричіп-трал.

«КрАЗ-6510ТЕ демонструвався на виставці «Зброя та безпека-2021» у Києві та викликали дуже великий інтерес у військових. Стенд «АвтоКрАЗу» тоді постійно відвідували делегації силовиків, і судячи з уже реалізованого проекту з постачання вантажівок, інтерес виявився предметним», - зазначає видання.

Модель безкапотника КрАЗ-6510ТЕ укомплектована дизельним двигуном 460 к.с., автоматичною коробкою передач та додатковою лебідкою. Вантажівок з автоматичною КПП АвтоКрАЗ раніше не постачав до ЗСУ.

Нагадаємо, портфель замовлень підприємства на 2022 рік складе 1000 автомобілів. Можна говорити, що завод оживає. У 2014 році, коли підприємство мало замовлення від Міноборони, «АвтоКрАЗ» виготовив 1388 авто. Потім, коли Міноборони перестало давати замовлення, обсяги виробництва почали поступово скорочуватися. Так, у 2017 році було виготовлено 629 автомобілів - і тоді директор підприємства Роман Черняк говорив про можливе банкрутство в інтерв'ю ТЪ.

На даний час підприємство перебуває у стані банкрутства, проте процедура ліквідації не призначалася — йде процедура розпорядження майном боржника, вживається комплекс заходів з відновлення платоспроможності. Підприємство погасило більшу частину боргів по зарплаті.

Коментарі
Додати коментар