До новин

Збанкрутів російський банк, що відкрив у Криму найбільше відділень

09 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Збанкрутів російський банк, що відкрив у Криму найбільше відділень

Департамент громадських зв'язків державної корпорації «Агентство зі страхування внесків» оприлюднив інформацію, що 8 вересня 2015 року настав страховий випадок відносно ПАТ «Комерційний банк «Смолевич».

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Крим.Реалії.

Банк «Смолевич» був зареєстрований у 1990 році в місті Рославль Смоленської області, що у РФ. Фінустанова відкрила на території окупованого Росією Криму 7 відділень: у Сімферополі, Алушті, Ялті, Феодосії, Керчі, Севастополі, Євпаторії. У той же час, на території Росії збанкрутілий банк мав лише 5 відділень. 

Вказаний банк є учасником системи обов'язкового страхування внесків, і кожен його вкладник, у тому числі індивідуальний підприємець, має право на отримання терміни страхового відшкодування.

«Страхове відшкодування виплачується вкладникові у розмірі 100 відсотків суми всіх його рахунків (вкладів) у банку, в тому числі, відкритих для здійснення підприємницької діяльності, але не більше 1,4 млн рублів у сукупності. Сума, що не компенсована страховкою, погашатиметься під час ліквідації банку у складі вимог кредиторів першої черги», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що виплати почнуться не пізніше 22 вересня 2015 року.

Заяви про виплату страхового відшкодування можуть подаватися вкладниками протягом усього періоду ліквідації банку, який складає в середньому два роки.

«Агентство зі страхування внесків» заспокоює вкладників банку «Смолевич» й просить зберігати спокій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ ліквідував два банки в Криму.           

Коментарі
Додати коментар