До новин

НБУ виключив з реєстрів страховика та страхового брокера

16 лютого, 2022
Фінансовий ринок
НБУ виключив з реєстрів страховика та страхового брокера

Національний банк виключив з Державного реєстру фінансових установ ПРАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" через те, що в нього немає чинних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Крім того, з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів виключено ТОВ "СТРАХОВИЙ БРОКЕР "ПРОІНШУРЕНС" на підставі поданої ним заяви.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Усі ліцензії ПРАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" було анульовано 30 грудня 2021 року.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 лютого 2022 року.

Довідково: 1 січня набрала чинності постанова НБУ "Про затвердження Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг". Відповідно до неї Національний банк протягом трьох місяців із дня набрання чинності цією постановою виключає з Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, осіб, які не мають ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг та щодо яких на день набрання чинності цією постановою в Національному банку немає пакетів документів для отримання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Коментарі
Додати коментар