До новин

Банківська система України досягла гіперліквідності, - Гонтарева

10 вересня, 2015
Санація
Банківська система України досягла гіперліквідності, - Гонтарева

Голова НБУ Валерія Гонтарева провела нараду з провідними банкірами, на якій заявила, що владі разом з допомогою МВФ вдалося стабілізувати ситуацію на банківському ринку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«У нас була зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, на якій вона високо оцінила зміни в банківському секторі України. Це наша спільна заслуга - нам разом з вами вдалося стабілізувати ситуацію», - зазначила Гонтарева під час наради.

Зокрема йдеться про зниження облікової ставки з 30% до 27%.

Також Голова НБУ поділилася з банкірами планами щодо нарощування міжнародних резервів, які тільки у серпні зросли на 21,6%. «Місія МВФ в Україні працюватиме з 22 вересня по 2 жовтня. Сподіваюся, ми виконаємо всі критерії і в жовтні отримаємо третій транш кредиту в рамках програми EFF. Якщо цього року ми встигнемо отримати і четвертий транш - тоді наші міжнародні резерви до кінця року зростуть до 18 млрд дол. США», - зауважила Гонтарева.

«Ліквідність банківського сектору б'є рекорди. На депозитних сертифікатах зараз перебуває близько 48 млрд гривень. У цей же час на коррахунку зосереджено 23-25 млрд гривень. Крім того, Мінфін повідомив, що єдиний казначейський рахунок у нас досяг небаченого розміру - близько 46 млрд. гривень. Ліквідності більше, ніж треба», - цитує Гонтареву прес-служба регулятора.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Крістін Лагард констатувала відновлення банківського сектору в Україні.

Коментарі
Додати коментар