До новин

Популістські законопроекти щодо реструктурування валютних кредитів загрожують банківській системі, - заступник голови НБУ

10 вересня, 2015
Законодавство
Популістські законопроекти щодо реструктурування валютних кредитів загрожують банківській системі, - заступник голови НБУ

Перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук зазначив, що існування популістських законопроектів щодо валютних кредитів має реальну загрозу для банківської системи, і тому банківська спільнота повинна діяти разом та узгодити між собою проект закону, що буде поданий до Парламенту.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

Писарук погодився з тим, що проблему валютних позичальників, що заборгували банкам кошти, вирішувати потрібно, проте законодавчо врегулювати це питання можливо за умови прийняття Верховною радою узгодженого з банкірами й міжнародними кредиторами законопроекту.

«Якщо 100% банків висловиться за підтримку узгодженого законопроекту стосовно валютних позичальників, ми зможемо вести подальші переговори з МВФ з цього приводу», - підкреслив Писарук.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наприкінці липня Рада відправила на чергове читання скандальний закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Коментарі
Додати коментар