До новин

Запорізький ФК «Металург» опинився на межі банкрутства, - ЗМІ

14 вересня, 2015
Банкрутство підприємств
Запорізький ФК «Металург» опинився на межі банкрутства, - ЗМІ

З футбольної карти України може зникнути ще один футбольний клуб Прем’єр-ліги – запорізький «Металург».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на спортивне видання Сhampion.com.ua.

Після донецького «Металурга» про свої серйозні проблеми з фінансуванням заявив «Металург» запорізький. Згідно з офіційною заявою, з 1 жовтня клуб не зможе самостійно існувати і просить відгукнутись спонсорів. Збереження «Металурга» обговорюється у міській владі Запоріжжя.

Футбольний сезон 2014-2015 років характеризувався стрімко мінливою соціально-політичною ситуацією в країні, що не могло не позначитися на стані справ у клубі.

З одного боку, з моменту придбання футбольного клубу новими власниками була проведена велика робота з його розвитку. Проведена реорганізація та кадрові посилення серед тренерського складу, а також серед адміністративно-управлінського персоналу. Була покращена матеріально-технічна база для проведення навчально-тренувального процесу команди.

У результаті спільних зусиль усіх підрозділів ПФК «Металург-Запоріжжя» за підсумками минулого сезону команда посіла сьоме місце в Чемпіонаті України. При цьому весь цей час фінансова діяльність клубу носила дотаційний характер.

Ситуація багаторазово ускладнилася в умовах загострення економічної та політичної кризи в Україні, що створило додаткові проблеми у фінансуванні, змісті і подальшому розвитку клубу, аж до загрози його існуванню.

У зв’язку з вищевикладеним керівництво клубу повідомило про відсутність економічної доцільності подальшого розвитку ФК в сформованій ситуації, а також про зупинку його фінансування з 1 жовтня 2015 року.

«Звертаємося до всіх, кому не байдужа доля футбольного клубу, взяти під своє шефство ПФК Металург-Запоріжжя на будь-яких умовах», - йдеться у заяві клубу.

Також Ультрас запорізького «Металурга» найближчим часом мають намір зустрітися з керівництвом клубу. Окрім цього обговорити ситуацію у команді з керівництвом хочуть батьки молодих футболістів «Металурга».

Ситуація з банкрутством «Металурга» залишається незрозумілою, оскільки гравцям команди не було повідомлено про припинення фінансування.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 20 липня 2015 року Господарський суд Волинської області порушив справу про банкрутство ТОВ «Спортивний клуб «Футбольний клуб Волинь».

Коментарі
Додати коментар