До новин

НБУ вирішив ліквідувати два банки, один з яких належить Єфремову

16 вересня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати два банки, один з яких належить Єфремову

Національний банк України 14 вересня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію ПАТ «Укргазпромбанк» й ПАТ «Укркомунбанк», що належить відомому регіоналу Олександру Єфремову.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

У зв’язку з проведенням у Луганську антитерористичної операції, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів банку, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми Укркомунбанк 1 серпня 2014 року призупинив свою діяльність.

«Ураховуючи невжиття власниками банку заходів щодо відновлення діяльності банку та здійснення державної реєстрації на підконтрольній українській владі території, а також невиконання ПАТ «Укркомунбанк» зобов’язань перед кредиторами і вкладниками, невідповідність діяльності банку вимогам нормативно-правових актів Національного банку України, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку Правління Національного банку України в травні 2015 року прийняло рішення про віднесення ПАТ «Укркомунбанк» до категорії неплатоспроможних», - нагадали у прас-службі.

За пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Правління Національного банку України прийняло постанову про ліквідацію ПАТ «Укркомунбанк».

Стосовно Укргазпромбанку в НБУ нагадали, що його було віднесено до категорії неплатоспроможних 7 квітня 2015 року у зв’язку зі здійсненням ризикової діяльності. 5 серпня 2015 року Нацбанк погодив купівлю фінустанови компанією Primestar Energy FZE. Перед погодженням було проведено ідентифікацію компанії та її акціонера, перевірено їх ділову репутацію та фінансовий стан, який виявився достатнім для купівлі банку. Новий власник зазначеного банку мав протягом місяця після укладання договору відновити показники платоспроможності та ліквідності ПАТ «Укргазпромбанк». 9 вересня 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про ліквідацію банку з 14 вересня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ завершив ліквідацію одеського «Соцкомбанку».

Коментарі
Додати коментар