До новин

Уряд виділив ще 21,5 млрд для виплат вкладникам збанкрутілих банків

17 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Уряд виділив ще 21,5 млрд для виплат вкладникам збанкрутілих банків

Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про виділення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 21,5 млрд гривень для виплат вкладникам неплатоспроможних фінустанов.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

«Сьогодні уряд опублікує рішення щодо виділення Фонду гарантування вкладів 21,5 мільярда гривень для того, щоб виплатити гарантовані державою 200 тис.гривень кожному вкладнику банку", - сказав за засіданні голова Кабміну Арсеній Яценюк.

За його словами, ФГВ звернувся з відповідним проханням через нестачу коштів для виплати гарантованих державою компенсацій вкладникам банків.

Яценюк зазначив, що майно банків, яке зараз перебуває у Фонді гарантування вкладів, повинне продаватися прозоро і чесно за ринковою ціною, і це є джерелом доходів для того, щоб погасити заборгованість перед вкладниками відповідних ліквідованих банків.

«Уряд приймає рішення і передає 21,5 мільярда гривень Фонду гарантування вкладів і просить, щоб ці кошти були направлені вкладникам відповідних ліквідованих комерційних банків», - сказав прем'єр-міністр.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, минулого тижня директор-розпорядник ФГВ Костянтин Ворушилін заявляв, що КМУ виділить для Фонду необхідні кошти.

Коментарі
Додати коментар