До новин

В Мінінфраструктури розповіли, скільки коштів держпідприємств «осіло» в збанкрутілих банках

17 вересня, 2015
Збитки
В Мінінфраструктури розповіли, скільки коштів держпідприємств «осіло» в збанкрутілих банках

Мінінфраструктури провело аудит грошових залишків державних підприємств у збанкрутілих банках і підрахувало втрати.

Про це розповів заступник міністра Мінінфраструктури Володимир Шульмейстер, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на його інтерв’ю Шульмейстера ЛігаБізнесІнформ.

За його словами, після проведення перевірки з'ясувалося, що основними власниками засобів у багатьох невеликих банках є ДП.

Бувало, що майже половина пасиву банку формувалася одним-двома держпідприємствами. Деякі банки були «кишеньковими», тобто пов'язаними з директором ДП, деякі отримували держресурси за допомогою відкатів», - зазначає Шульмейстер.

Замміністра уточнює, що будь-яке управління ризиками у ДП відсутнє, тому, не всі гроші вдалося врятувати.

«Частина згоріла в неплатоспроможних банках, як наприклад, в Нацкредиті - 34 млн грн «Борисполя» і 65 млн грн – «Укрпошти», в «Дельта Банку» -7 млн грн і «Златобанку» - 58 млн грн. Причому у випадку з «Укрпоштою», поточний рахунок відкрили у вересні 2014 року», - заявив чиновник.

За його словами, основною темою (операційний збиток) було заниження ставок коштів, що зберігалися в банку, за що керівники ДП отримували від банків щомісячні виплати.

«Наприклад, 100 млн грн Іллічівського морського торгового порту півтора року перебували в приватних банках, під ефективну ставку 3% річних», - розповів Шульмейстер.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через умисне банкрутування держпідприємств держава втратила більше 50 млн.        

Коментарі
Додати коментар