До новин

Банк «Фінанси та Кредит» луснув

18 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Банк «Фінанси та Кредит» луснув

ПАТ «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго 17 вересня 2015 року визнано неплатоспроможним.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на постанову Правління Національного банку №612.

«Правління Національного банку України 17 вересня 2015 року прийняло постанову № 612 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит» до категорії неплатоспроможних», - заявили в НБУ.

Сім місяців поспіль банк був проблемним, проте з 17 серпня рішенням регулятора його було виключено зі списку проблемних. Пропрацювавши в звичайному режимі роботи лише місяць, банк розорився.

Нацбанк запевняє, що доклав всіх можливих зусиль, аби врятувати «Фінанси та кредит» від банкрутства, проте результат виявився негативним.

«Ми дуже довго працювали над програмою фінансового оздоровлення як з менеджментом цього банку, так і з мажоритарним акціонером – Костянтином Жеваго. Банк сім місяців перебував у проблемному стані. Протягом цього періоду акціонер виконував усі рекомендації Національного банку щодо фінансового оздоровлення. Після цього ПАТ "Банк «Фінанси та Кредит» взяло на себе зобов’язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера та з дотримання обов’язкових резервів та інших нормативів. Із 17 серпня зазначений банк перейшов на звичайний режим роботи. НБУ продовжував у щоденному режимі здійснювати моніторинг ситуації в банку. Коли акціонер не виконав свої зобов’язання – ми швидко відреагували», - прокоментувала ситуацію з фінустановою голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Жеваго обіцяв продати частину своїх активів заради порятунку свого банку «Фінанси та Кредит».

Коментарі
Додати коментар