До новин

Фонд гарантування хоче виплачувати відшкодування вкладникам віддалено

13 березня, 2022
Новини
Фонд гарантування хоче виплачувати відшкодування вкладникам віддалено

Фонд гарантування вкладів фізосіб розглядає технічні та законодавчі можливості виплат гарантованого відшкодування вкладникам Промінвестбанку та "МР банку" віддалено.

Про це повідомила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладників фізосіб Наталія Рудуха агентству "Інтерфакс-Україна".

"Фонд спільно з банками-агентами вивчає технічні та законодавчі можливості організації виплати гарантованого відшкодування без відвідування відділень банків-агентів на картку банку-агента через кабінет, якщо вкладник має там рахунок", – сказала Рудуха.

Вона додала, що фонд також напрацьовує порядок виплати коштів з урахуванням запроваджених Нацбанком обмежень на зняття готівки в межах 100 тис грн на день.

Розрахунок з вкладниками буде здійснюватися через автоматизовану систему фонду, завдяки якій отримати кошти можна в Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, ПУМБ, "Ідея банку", "Правекс банку", "Альфа банку", Кредобанку, ТАСкомбанку, банку "Південний", "Універсал банку" та Банку інвестицій та заощаджень.

Вказується, що виплати почнуться після формування реєстрів вкладників.

 

Коментарі
Додати коментар