До новин

Комісія Ради прискорить повернення збанкрутілого ЗАлКу в державну власність, - нардеп

23 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Комісія Ради прискорить повернення збанкрутілого ЗАлКу в державну власність, - нардеп

Спеціальна комісія Верховної Ради України з приватизації розглянула 19 лютого питання повернення Запорізького алюмінієвого комбінату в державну власність і його запуск в роботу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на допис народного депутата, першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігоря Мосійчука у Facebook.

Нардеп назвав ситуацію, що склалася навколо підприємства, абсурдною. "Комісія вирішила найближчим часом провести виїзне засідання на Запорізькому алюмінієвому комбінаті за участі представників Генеральної прокуратури та Фонду державного майна і з'ясувати, чому ФДМУ не квапиться приймати в державну власність Запорізький алюмінієвий комбінат", - повідомив Мосійчук.

Він розповів, що 20 лютого відвідав комбінат, і пообіцяв будь-що добитись повернення ЗАлКу в державну власність і запустити його в роботу.

"Відвідав Запорізький алюмінієвий комбінат, який вже більше року взагалі не працює. Проблема в тому, що свого часу це стратегічне підприємство придбав російський олігарх Дерипаска. Пізніше відбувались господарські суди, згідно яких Дерипаска має повернути контрольний пакет акцій Запорізького алюмінієвого комбінату Українській державі. Це мало статись давно, але Фонд державного майна не приймає на баланс Запорізький алюмінієвий комбінат, і він де-факто залишається у власності московського олігарха Дерипаски, а де-юре у власності української держави", - сказав нардеп.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Вищий господарський суд підтримав повернення у державну власність 68% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату у зв'язку з невиконанням його власниками інвестиційних зобов'язань.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Запорізький окружний адміністративний суд в грудні 2014 року прийняв рішення про ліквідацію ЗАлКу.

Джерело фото: сторінка Ігоря Мосійчука у Facebook

Коментарі
Додати коментар