До новин

Цього року Міненерго зупинить 12 шахт

23 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Цього року Міненерго зупинить 12 шахт

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує в 2015 році закрити 5 і законсервувати ще 7 державних вугільних шахт.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю голови Міненерго Володимира Демчишина журналу "Фокус".

"З 35 шахт під нашим управлінням ми закриємо 5, ще 7 законсервуємо в цьому році. 20% людей необхідно буде скоротити. Це 10 тис. з 52 тис. шахтарів", - сказав міністр.

Але, за його словами, скорочення торкнеться здебільшого пенсіонерів. До того ж, Міністерство соцполітики розробляє варіанти залучення звільнених фахівців в інші "модернізаційні проекти", зокрема на реконструкцію житлово-комунального господарства.

"Протягом 2-3 років нам взагалі потрібно залишити на шахтах лише 25 тис. осіб», - додав міністр.

Він навів приклад, що на держпідприємстві "Енергоатом" працює 35 тис. осіб, тоді як, за європейськими нормами, при такому обсязі виробленої електроенергії для компанії достатньо лише 15 тис. працівників.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 1 січня 2015 року сплив строк дії мораторію на банкрутство вугільних шахт Україні, державна доля яких складає не менше 25%.

Джерело фото: gipoteza.net

Коментарі
Додати коментар