До новин

Миколаївський бронетанковий завод відсудив у неплатоспроможного банку 23 млн

28 вересня, 2015
Резонансні справи
 Миколаївський бронетанковий завод відсудив у неплатоспроможного банку 23 млн

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» відсудило у комерційного банку 23 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні військової прокуратури Південного регіону України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Господарським судом міста Києва задоволено позов першого заступника військового прокурора Південного регіону України в інтересах держави в особі державного концерну «Укроборонпром» та державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод» до одного з комерційних банків про повернення грошових коштів», - зазначили у прес-службі.

Судом з’ясовано, що службовими особами комерційного банку напередодні прийняття рішення Національним банком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та введення тимчасової адміністрації незаконно відмовлено державному підприємству в перерахуванні його наявних грошових коштів у сумі понад 23 млн гривень.

У прокуратурі повідомили, що зазначені дії, у зв’язку з введенням тимчасової адміністрації, фактично унеможливили повернення коштів держпідприємству у подальшому та створили передумови до невиконання останнім державного оборонного замовлення з виробництва та ремонту броньованої техніки.

«Наразі військовою прокуратурою вживаються заходи щодо виконання рішення суду», - додали у прес-службі.

Коментарі
Додати коментар