До новин

Самозвана влада Криму знищує суднобудівний завод "Залив", - акціонери

24 лютого, 2015
Резонансні справи
Самозвана влада Криму знищує суднобудівний завод "Залив", - акціонери

Керівники ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" заявили, що дії самопроголошеної влади Криму спрямовані на знищення підприємства.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі заводу.

"Відсторонення законних акціонерів і законного керівництва ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (м. Керч) внаслідок рейдерського захоплення, про яке повідомлялося в серпні 2014 року, продовжує погіршувати ситуацію на підприємстві. Діяльність ТОВ "Суднобудівний завод "Залив" (РФ) є фіктивною і призводить до деградації заводу", - підкреслили на підприємстві.

Законні акціонери повідомили, що на захопленому заводі відсутні реальні замовлення і зупинено виробництво, зокрема роботи з будівництва танкерів, про які раніше доповідала самопроголошена кримська влада. Це підтверджують співробітники підприємства та представники ЗМІ.

"Урочиста церемонія початку виробництва танкерів відбулася наприкінці 2014 року. Далі цієї події роботи не просунулися до цього часу. За словами співробітників суднобудівного заводу "Залив", насправді ці роботи навіть не були розпочаті: секції для закладки танкерів були зібрані з металобрухту і старих бортів, подальшого виробництва немає", - розказали у прес-службі.

За її даними, робітники підприємства переведені на неповні робочі зміни, заробітну плату отримують нерегулярно, обіцяні владою Криму та РФ кошти на розвиток заводу не виділяються. Виробничі робітники вже відкрито скаржаться на низький рівень зарплат і незадоволені ставленням до них розпорядників заводу.

Нагадаємо, "Залив" є одним з найбільших суднобудівних підприємств східної Європи і входить до ФПГ "Фінанси та Кредит" українського бізнесмена Костянтина Жеваго. У серпні 2014 року за сприяння окупаційної влади відбулося силове захоплення заводу. За повідомленнями деяких російських ЗМІ, новими менеджерами заводу стали бізнесмени з Татарстану.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у 2014 році банк "Фінанси та Кредит", що належить Костянтину Жеваго, отримав 215,674 млн гривень збитків.

Джерело фото: Керченський технікум суднобудівництва

Коментарі
Додати коментар