До новин

НБУ до 1 листопада передасть частину своїх повноважень комітетам

30 вересня, 2015
Законодавство
НБУ до 1 листопада передасть частину своїх повноважень комітетам

Національний банк України делегує до 1 листопада дев'яти окремим комітетам частину своїх повноважень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

За словами заступника голови НБУ Владислава Рашкована, Нацбанк переходить від одноосібної системи прийняття рішень до колегіальної.

«Структура комітетів охоплює всі основні функціональні напрямки НБУ, які вимагають колегіальних рішень», - зазначив Рашкован.

У повідомленні говориться, що 9 комітетів будуть розділені по своїй функціональності на 3 групи: стратегічний і тактичний рівні, а також підтримку.

При цьому 7 з 9 комітетів у Нацбанку вже створені і працюють: комітет з управління змінами, комітет монетарної політики, комітет з фінансової стабільності, кредитний комітет, комітет по управлінню активами і пасивами, комітет конкурсних торгів, а також комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду за платіжними системами. Незабаром буде створено ще 2 - бюджетний комітет і комітет з управління операційними ризиками і безперервністю діяльності.

Право приймати остаточні рішення з усіх цих структур отримають тільки дві - комітет по управлінню активами і пасивами, а також комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, платіжних систем. Інші будуть мати право приймати попередні рішення, які стануть легітимними тільки після затвердження їх правлінням НБУ.

Коментарі
Додати коментар