До новин

Суд скасував рішення НБУ про визнання неплатоспроможним банку Клименка

24 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд скасував рішення НБУ про визнання неплатоспроможним банку Клименка

Окружний адміністративний суд Києва 9 лютого скасував рішення Національного банку про віднесення ПАТ "Грін Банк" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка до категорії неплатоспроможних та про введення до банку тимчасової адміністрації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст постанови суду.

"Визнати протиправною та скасувати постанову Правління Національного банку України № 595/БТ від 24 вересня 2014 року "Про віднесення ПАТ "Грін Банк" до категорії неплатоспроможних". Визнати протиправним та скасувати рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб № 98 від 25 вересня 2014 року "Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ "Грін Банк", - йдеться в ухвалі.

Судовий розгляд відбувався за позовом ТОВ "Максімус і КО"(володіє 9,9152% акцій Грін Банку) і ТОВ "Марго Груп"( володіє 9,9152% акцій Грін Банку) до НБУ та ФГВФО.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації ПАТ "Грін Банк", підконтрольного колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку.

Джерело фото: 112.ua

Коментарі
Додати коментар