До новин

НКЦПФР розробляє законопроект про депозитарну систему

01 жовтня, 2015
Законодавство
НКЦПФР розробляє законопроект про депозитарну систему

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку задля убезпечення інвесторів від ризиків, розробляє проект закону про депозитарну систему, в якому передбачено впровадження міжнародних норм інфраструктури фінансового ринку.

 

 

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Комісії.

«В найближчому майбутньому депозитарну систему очікують глобальні зміни. Так, Комісія працює над розробкою нового закону про депозитарну систему, в якому будуть впроваджені основні міжнародні норми та принципи побудови інфраструктури фінансового ринку PFMI IOSCO», - зазначили в НКЦПФР.

Також в Комісія звітує про удосконалення регулювання депозитарної діяльності, що направлена на півищення захищенності інвесторів від неправомірних дій зловмисників.

«Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні, що відбулось 29 вересня 2015 року, схвалила спільно з Професійною асоціацією реєстраторів та депозитаріїв, Асоціацією Фондового Партнерства та Національним депозитарієм України доопрацьовані зміни до «Положення про провадження депозитарної діяльності». Однією з головних новацій документу є резервне копіювання інформації депозитарними установами», - додали у прес-службі.

Коментарі
Додати коментар