До новин

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк через непрозору структуру власності

05 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк через непрозору структуру власності

Правління Національного банку України 2 жовтня визнало ПАТ «Юніон стандард банк» неплатоспроможним.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очистки системи, проте банкам, що порушують законодавство та проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку. Ми приділяємо значну увагу прозорості та стабільності системи, і будемо і надалі боротися із порушниками», - прокоментувала таке рішення Нацбанку директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Юніон стандард банк був одним з банків, що отримали від НБУ листа про непрозорість структури власності. Регулятор вимагав привести структуру власності у відповідність до законодавства. Через непрозорість структури власності регулятор також посилив нагляд за банком.

Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 року банк визнано проблемним.

«Протягом останніх днів ПАТ «Юніон стандард банк» почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами», - зазначили в НБУ.

Крім того, всупереч забороні, банк почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Національні інвестиції» визнано неплатоспроможним через сумнівну операційну діяльність.

Коментарі
Додати коментар