До новин

ФГВ може видати вкладникам банку «Національні інвестиції» не більше 86% їхніх коштів

05 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ може видати вкладникам банку «Національні інвестиції» не більше 86% їхніх коштів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб може виплатити вкладникам неплатоспроможного банку «Національні інвестиції» 763,4 млн гривень, що становить 86,4% сумарного обсягу коштів на поточних рахунках і депозитах фізичних осіб у банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на звітність банку, опубліковану на сайті фонду,

За даними ФГВ, станом на день введення в банк тимчасової адміністрації 24 червня банк мав 912,924 тис. грн прибутку.

Також фонд повідомляє, що шукає інвестора для виведення банку з ринку, що може бути зроблено шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов'язань банку на користь приймаючого банку, створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань банку або продажу банку в цілому.

Нагадаємо, що Національний банк України 17 вересня відніс до категорії неплатоспроможних банк «Національні інвестиції», який раніше був визнаний проблемним, через непрозорість ряду операцій і стрімкого істотного скорочення ліквідних коштів.

Банк працює на ринку України з 2011 року і входить до групи невеликих фінустанов. За інформацією на сайті банку, його найбільшим власником є Наталія Огородник, яка прямо і опосередковано володіє часткою в 33,7407% через компанії «Украгроспілка», «Віадук» і «Еко».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 17 вересня банк «Національні інвестиції» було визнано неплатоспроможним через сумнівну операційну діяльність.

Коментарі
Додати коментар