До новин

Кабмін пропонує дозволити "Нафтогазу" не постачати газ банкрутам

25 лютого, 2015
Законодавство
Кабмін пропонує дозволити "Нафтогазу" не постачати газ банкрутам

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді надати "Нафтогазу" право відмовлятись від договорів на постачання природного газу підприємствам, проти яких розслідується справа про банкрутство.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на законопроект № 2214, зареєстрований у парламенті 23 лютого.

Цим документом уряд також пропонує наділити "Нафтогаз України" правом обмежувати газопостачання підприємств теплокомуненерго до рівня технологічної безпеки у разі порушення ними умов оплати за поставлений газ і перевищення виділених лімітів газу.

Крім цього, в законопроекті сказано, що "Нафтогаз" може укладати договори на постачання газу із споживачами (крім населення та бюджетників), які мають заборгованість за раніше спожитий газ або щодо яких розпочато розслідування про банкрутство, якщо вони будуть виконувати свої зобов'язання за договором шляхом надання в заставу майна, поручительства третіх осіб і гарантій в обсязі не менше вартості планового двомісячного споживання газу в опалювальний період.

Також в документі Кабміну пропонується внести зміни в закон "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо вимог "Нафтогазу" в процедурі банкрутства підприємства і в процедурі узгодження арбітражного керуючого.

Також законопроектом передбачається скасування з 1 липня 2015 року мораторію на виконавче провадження та примусове стягнення заборгованості щодо підприємств паливно-енергетичного комплексу. Цей мораторій діє до 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, програма співпраці Міжнародного валютного фонду і України передбачає, що до 2017 року "Нафтогаз України" буде мати бездефіцитний бюджет.

Фото з відкритих джерел

Коментарі
Додати коментар