До новин

НБУ спростив умови для докапіталізації банків

05 жовтня, 2015
Борги
НБУ спростив умови для докапіталізації банків

Національний банк України полегшив умови для здійснення докапіталізації банків іноземними інвесторами.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Згідно повідомлення, з цією метою 1 жовтня було затверджено постанови НБУ № 658 «Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 31 березня 2014 року № 182» та № 657 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 03 вересня 2015 року № 581».

Зокрема, постановою №657 передбачено можливість для уповноважених банків у разі дострокового виконання зобов’язань за договорами кредиту/позики в іноземній валюті повертати іноземному інвестору кошти безпосередньо на його інвестиційний рахунок, відкритий в банку. Це буде дозволено лише у випадках подальшого використання цих коштів на збільшення капіталу банку, зазначила директор департаменту банківського нагляду НБУ Катерина Рожкова.

Регулятор також дозволив постановою №658 уповноваженим банкам здійснювати на міжбанківському валютному ринку купівлю іноземної валюти, що надходить від іноземних інвесторів для збільшення основних капіталів цих банків. Сума такої купівлі повинна не перевищувати  обсягу сформованих резервів в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора.

«Такі кроки покликані сприяти якнайшвидшій докапіталізації банків та спрямовані на зменшення валютних ризиків банківської системи, що повністю відповідає стратегічним завданням Національного банку», - пояснила Рожкова.

Зміни набули чинності з 2 жовтня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, протягом наступних трьох років вітчизняні банки необхідно докапіталізувати на 120 млрд гривень, йдеться в аналітичному звіті по банківському сектору групи ICU.

Коментарі
Додати коментар