До новин

Нацбанк змінює свою раду

05 жовтня, 2015
Законодавство
Нацбанк змінює свою раду

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева очікує, що новий склад ради НБУ складатиметься із гідних макроекономістів.

Про це очільниця Нацбанку заявила в інтерв’ю ZN.ua повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Гонтарева зазначила, що на сьогоднішній день ради НБУ немає. «Повноваження старої ради закінчилися 10 вересня, а нової поки що не призначили. І якби ви знали, якою була у нас рада НБУ, то зрозуміли б, що нам із ними нічого було обговорювати», - розповіла голова НБУ.

Гонтарева, за її словами, сподівається знайти порозуміння із членами ради, що будуть незабаром призначені на свої посади, й поскаржилася на непрофесійність чиновників старого складу.

«Знаходилися члени ради, які розповідали нам, що ми вороги українського народу, тому що тримаємо валютні резерви в доларах США та розміщуємо їх в Америці. Тому шукати в тій раді розуміння та підтримки було складно. Дякувати Богові, попереднього складу вже немає, ми чекаємо нового і професійного», - сказала Гонтарева.

Голова НБУ повідомила, що НБУ вже надав свої рекомендації щодо нових членів.

«Ми дали свої рекомендації. Крім чотирьох чоловік від парламенту, є ще чотири особи від президента, і я переконана, що це будуть гідні макроекономісти. Ми зустрілися з усіма, кого вважали гідними в нашій країні. Зрозуміло, що це мають бути незаангажовані люди, тобто вони не повинні представляти якусь політичну силу. Це мають бути макроекономісти з дуже широким кругозором і глибоким розумінням економічних процесів», - зазначила вона.

Гонтарева додала, що вже поставила завдання своєму заступнику Дмитру Сологубу зібрати всіх найкращих макроекономістів країни.

Коментарі
Додати коментар