До новин

Фірташ не відшкодовуватиме Одеському морпорту 8,5 мільйонів збитків

06 жовтня, 2015
Збитки
Фірташ не відшкодовуватиме Одеському морпорту 8,5 мільйонів збитків

Згідно рішення Господарського суду Миколаївської області, держпідприємство «Одеський морський торговельний порт» не змогло стягнути 8,52 млн гривень з ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» за пошкодження та часткове знищення мобільного крану, переданого в оренду.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

У 2007 році державний порт передав в оренду «МСП Ніка-Тера» мобільний кран. Станом на початок 2015 року вартість орендованого крану оцінювалася у 24,05 млн гривень.

5 лютого цього року на крані трапилась пожежа. Внаслідок чого було пошкоджено обладнання двигуна машинного відділення крану, а також знищено окремі вузли та агрегати. Державний порт, спираючись на експертну оцінку, встановив свої збитки в розмірі 8,52 млн гривень. Державний порт стверджував, що саме «Ніка-Тера» як орендар відповідає за збереження майна, має здійснювати заходи протипожежної безпеки.

Однак суд позов не задовольнив, оскільки не отримав доказів невиконання «Ніка-Тера» зобов’язань по договору. Сам факт пожежі орендованого майна, на думку суду, не може свідчити про недотримання «Ніка-Тера» умов його експлуатації та утримання. Навпаки, фірма представила документи про регулярне техобслуговування і перевірку крану.

Крім того, за договором оренди 2012 року «Ніка-Тера» мала застрахувати кран на 14,93 млн гривень.

З’ясовано, що кран застрахувало ПрАТ «Страхова компанія «Саламандра-Україна». Відтак суд вирішив, що відшкодовувати збитки має страховик.

Нагадаємо,«МСП Ніка-Тера» належить структурам мільярдера Дмитра Фірташа. Далі договір оренди неодноразово продовжувався.

Найбільшим акціонером «Саламандра-Україна» з часткою 25% є кіпрська компанія «Pitalovo Limited». Ще майже по 10% мають голова правління Роман Маленко і голова наглядової ради Юрій Явтушенко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ГПУ завела справу на співробітників банку Фірташа за розкрадання майна.

Коментарі
Додати коментар