До новин

Борги поставили "Рівнеазот" на межу зупинки

25 лютого, 2015
Борги
Борги поставили "Рівнеазот" на межу зупинки

Апеляційний господарський суд Рівненської області зобов'язав підприємство "Рівнеазот" до 17 липня 2015 року виплатити НАК "Нафтогаз України" 370 млн грн боргу за природний газ. Боржник вважає, що не зможе подолати наслідки сплати такого великого боргу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Видавничий дім "ОГО".

У "Рівнеазоті" наголосили, що негайне стягнення заборгованості, замість встановленої раніше 10-річної відстрочки, зупинить підприємство, чого робити неможна, адже воно є бюджетоутворюючим для Рівного та Рівненської області.

Окрім того, зупинка рівненського гіганта призведе до екологічної катастрофи, тому що «Рівнеазот» займається очисткою стічних вод як для підприємства, так і для населення Рівного.

У той же час в "Нафтогазі" вказують, що не можуть кредитувати "Рівнеазот". Через невчасні розрахунки держпідприємство змушене брати кредити під 20-24% річних. І єдиним джерелом часткової компенсації втрат є стягнення з боржників штрафних санкцій.

"Рівнеазот" переконує, що відстрочення виплати боргу "Нафтогазу" дозволить стабілізувати фінансовий стан підприємства.

Нагадаємо, що ПАТ "Рівнеазот" входить до холдингу Ostchem Дмитра Фірташа.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за підсумками 2014 року ПАТ "Черкаське об'єднання "Азот", що контролюється GroupDF Дмитра Фірташа і має мільйонні борги перед "Газом України", збільшив виробництво продукції на 2,8%.

Джерело фото: Видавничий дім "ОГО"

Коментарі
Додати коментар