До новин

До кінця жовтня НБУ оприлюднить результати стрес-тестування банків

06 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
До кінця жовтня НБУ оприлюднить результати стрес-тестування банків

Національний банк України продовжує проводити стрес-тестування фінустанов, результати якого очікуються вже наприкінці поточного місяця.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ДТ».

Гонтарева зазначила, що вже завершене стрес-тестування перших 10 банків, і ще стільки ж очікують тестування.

«Про попередні результати казати не буду, тому що ми поки що закінчили тестувати тільки перші десять банків, розпочинаємо наступні десять. Потім усі результати групи найбільших буде об'єднано разом. Порівняно з початковим варіантом програми це все затягується ще десь на місяць, тобто до кінця жовтня ми вже зможемо публічно оголошувати та коментувати результати», - пообіцяла очільниця НБУ.

Вона також нагадала, що всю реформу банківської системи було розділено на три етапи.

«Очищення банків не торкнулося, оскільки те, що ми розчищали, банками не було. Там не було реальних активів і капіталу, нормальних кредитних процедур, ризик-енеджменту, там узагалі нічого не було. «Мийки», «зомбі» та «пилососи», - поскаржилася вона.

Гонтарева вказала на те, що кошти з «зачищених» фінустанов були виведені давно, і все що залишилось – це сміттєві папери.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ поведе власників неплатоспроможних банків до суду.

Коментарі
Додати коментар