До новин

У Харкові підірвали корпуси збанкрутілого заводу

06 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
У Харкові підірвали корпуси збанкрутілого заводу

Плановий підрив старих корпусів здійснено на території Харківського моторобудівного заводу «Серп і Молот», що на Московському проспекті в Харкові.

Про це розповів помічник начальника Управління держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Вихідний день було обрано для планового підриву старих корпусів підприємства-банкрута для гарантування повної безпеки. Вибухи проведено спеціалізованою службою», - зазначив Лупандін.

За його словами, територію заводу загальною площею  в 50 га контролювали правоохоронці.

Нагадаємо, Харківський моторобудівний завод «Серп і молот» - колишній гігант сільськогосподарського машинобудування. Після 1991 року завод, заснований напри кінці 19 століття для випуску сільгосптехніки, потрапив у скрутну ситуацію через неконкурентність готової продукції: тракторних двигунів. У 2002 році завод виробив тільки 275 двигунів при виробничій потужності 200 тисяч двигунів на рік. У 2005 році на заводі, де колись працювали 17 тис. людей, залишилося 450 працівників Тоді ж господарський суд Харківської області визнав завод банкрутом. На його території передбачалося знести цехи і побудувати новий житлово-офісний мікрорайон «Смарагдова долина». Плани не були здійснені через відсутність коштів.

Зараз територію заводу передбачається віддати в оренду забудовникам.

Коментарі
Додати коментар