До новин

Росавіація почала позапланову перевірку «Трансаеро»

07 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
Росавіація почала позапланову перевірку «Трансаеро»

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії почало перевірку діяльності авіакомпанії «Трансаеро», що опинилась на межі банкрутства.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Росавіації.

Перевірка є позаплановою, її приводом стало погіршення стану безпеки польотів, можливе банкрутство авіакомпанії і погіршення фінансово-економічних показників.

В Агентстві зазначають, що борг «Трансаеро» за аеронавігаційне обслуговування становить близько мільярда рублів.

В даний час ВАТ «Авіаційна компанія «Трансаеро» відчуває гострий дефіцит коштів, необхідних для тренажерної підготовки льотних і кабінних екіпажів, для підтримки льотної придатності численного і різнотипного парку повітряних суден, своєчасного ремонту і технічного обслуговування літаків.

Компанія «Трансаеро» донедавна була другим за пасажиропотоком авіаперевізником в РФ.

У вересні з’вилась інформація, що авіакомпанію, яка опинилася на межі банкрутства, може придбати «Аерофлот», проте угода про це так і не була укладена. Зараз авіаперевізнику загрожує банкрутство.

«Трансаеро» за рекомендацією Росавіації з 1 жовтня припинила продаж квитків. До 15 грудня пасажирів «Трансаеро» перевезе «Аерофлот», іншим будуть повернуті гроші. З 6 жовтня «Трансаеро» почала скасовувати рейси.

Як відомо,Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі «Аерофлот», «Трансаеро» і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

28 вересня Державна авіаційна служба України розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Уряд Росії погодився на банкрутство «Трансаеро».

Коментарі
Додати коментар