До новин

Перевірка виявила борги "Київпастрансу" на 1,3 млрд грн

25 лютого, 2015
Борги
Перевірка виявила борги "Київпастрансу" на 1,3 млрд грн

За результатами проведеного столичною владою аудиту було виявлено, що борги столичного комунального підприємства "Київпастранс" сягають 1,32 млрд гривень, 120 млн з яких – із зарплати, заявив мер Києва Віталій Кличко під час прес-конференції щодо викриття корупційних схем у сфері громадського транспорту столиці.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

За його словами, також перевірка показала, що за 11 років з "Київпастрансу" було вкрадено більше 3 млрд гривень.

"Ми ретельно перевірили діяльність підприємства, яке повинне було керувати великим транспортним господарством столиці. Перевіряли довго, щоб зібрати такі факти, які не дозволять винуватцям цього свавілля викрутитися і уникнути відповідальності. Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1 млрд 320 мільйонів гривень боргу, включаючи 120 мільйонів боргу по зарплаті. Це – офіційний борг. Ви запитаєте: куди поділися всі ці гроші? "Київпастранс" – найбільше підприємство в столиці – грабували роками", – зазначив Кличко.

Він додав, що це завдало підприємству ще більших непрямих збитків.

"Адже коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто змушене змінювати двигун за 100 тис. Цей збиток навіть набагато більший вкрадених грошей, – наголосив міський голова.

Він запевнив, що нинішня влада міста перекрила усі ці корупційні схеми і робить все можливе, щоб кияни не потерпали через корупціонерів.

Після цього Кличко передав результати перевірки заступнику начальника столичної міліції, щоб за ними були відкриті відповідні провадження.

Мер пообіцяв, покращити матеріально-технічну базу "Київпастрансу".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд визнав "Київінвестбуд" банкрутом через борги перед Сбербанком Росії.

Джерело фото: прес-служба КМДА

Коментарі
Додати коментар