До новин

Справу про банкрутство «Укрбурштину» закрито

08 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
Справу про банкрутство «Укрбурштину» закрито

Господарський суд Рівненської області 7 жовтня ухвалив рішення припинити справу про банкрутство державного підприємства «Укрбурштин».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сторінку Facebook журналіста Володимира Бойко.

«Господарський суд Рівненської області постановив припинити справу про банкрутство «Укрбурштина» і заблокував переписування боргів на офшорну компанію. 12 років банкрутства, з яких 10 у санації, - схоже, позаду», - повідомив Бойко.

Цю інформацію в Twitter підтвердив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. «Ми зробили це! Після 12 років банкрутства та санації «Укрбурштин» повертається під контроль держави Україна», - написав він.

Рішення ухвалила суддя Наталія Церковна після напруженого засідання суду. Вона залишила без розгляду клопотання керуючої санацією ДП «Укрбурштин» про переуступку кредиторської заборгованості ДП на користь компанії-нерезидента THAMESVEST LTD. Ця компанія була зареєстрована 7 липня 2015 року, а 15 липня - приватні кредитори «Укрбурштина» переуступили їй права вимоги боргу. Затвердити це рішення керуюча санацією пані Левкович просила суд. Сьогодні їй офіційно відмовлено.

У той же час, суддя задовольнила клопотання ДАК «Українські поліметали» про припинення справи про банкрутство ДП «Укрбурштин».

Як заявив після засідання суду партнер Ario Capital Group Юліан Хорунжий, який представляв у суді інтереси ДАК «Українські поліметали», рішення суду є перемогою закону і здорового глузду.

«Ми змогли аргументовано довести, що саме справа про банкрутство ДП «Укрбурштин», яка триває 12 років - незаконно. Наша стратегія була побудована на таких важливих моментах. По-перше, ми звернули увагу суду на той факт, що ДП «Укрбурштин» - гірниче підприємство. На підтвердження цього ми представили висновки провідних правових інституцій України - Інституту НАНУ ім. Корецького та Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. Висновок однозначний: ДП «Укрбурштин» - гірниче підприємство. А таке підприємство не може перебувати в банкрутстві. По-друге, ми звернули увагу суду на те, що санація ДП триває вже 10 років, є певні сумніви в введенні процедури санації (що було предметом розгляду всіх судових інстанцій раніше). По-третє, з 2012 р. керуючі санацією ДП не виконували рішення Господарського суду про необхідність розробки і затвердження мирової угоди з кредиторами. А в разі ГП, яке входить в перелік підприємств, що не підлягають приватизації, - тільки мирова угода могла бути тим інструментом, який би задовольнив вимоги кредиторів. І по-четверте, Ario Capital Group спільно з ДАК «Українські поліметали» - запропонували кредиторам реальний механізм погашення їх вимог, від якого публічно відмовилися і керуюча санацією Левкович, і кредитори. Всі аргументи нашої стратегії були почуті і прийняті судом до уваги», - заявив Юліан Хорунжий.

Він додав, що важливим посиленням позицій ДАК «Українські поліметали» була заява представника прокуратури про необхідність закрити справу про банкрутство ДП «Укрбурштин» як незаконне.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше Абромавичус повідомляв, що він і його команда рятують «Укрбурштин» від штучного банкрутства.

Коментарі
Додати коментар